Αφανής «πρωταγωνιστής» στη συζήτηση στη Βουλή ήταν και ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, εμμέσως, διά… του άρθρου του στα «ΝΕΑ», με το οποίο ασκούσε σκληρή κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ για την όψιμη ευαισθητοποίησή του για τους πλειστηριασμούς – όπου υπενθυμίζεται επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ασκήθηκαν διώξεις για τη δράση του κατά των πλειστηριασμών.
Το άρθρο επικαλέστηκε μάλιστα ο Κώστας Αχ. Καραμανλής, λέγοντας προς την πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ ότι «γράφει ο παλαιός σύντροφός σας ότι όταν ήσασταν στην κυβέρνηση, κάθε Τέταρτη στέναζαν τα ειρηνοδικεία με πλειστηριασμούς σπιτιών φτωχών νοικοκυριών… Δεν τα λέει ο Σταϊκούρας ή ο Μητσοτάκης, τα λέει ο υπουργός της κυβέρνησης της πρώτη φορά Αριστεράς».

Αξίζει όμως να σημειωθεί πως ο κ. Λαφαζάνης δεν σκοπεύει να επιθστρέφει στη Βουλή μόνο μέσω αναφορών αλλά, όπως διαβάζουμε στον «Μικροπολιτικό» επανακάμπτει στην πολιτική σκηνή, καθώς ετοιμάζει νέο κόμμα μετά την αποχώρησή του από τη ΛΑΕ.

Σύμφωνα με τους σχεδιασμούς του, θα είναι έτοιμο να ανακοινωθεί πριν από το τέλος του έτους και θα είναι αριστερό με πατριωτικό πρόσημο στα εθνικά θέματα. Είναι, λέει, σε επαφή με στελέχη από τον ευρύτερο χώρο της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και έστειλε ήδη πρόσκληση στη Ζωή Κωνσταντοπούλου για να συζητήσουν σχετικά.