Ακόμη μια τρανταχτή απόδειξη της πρωτοφανούς ΑΔΥΝΑΜΙΑΣ του Τσίπρα να ελέγξει το ασκέρι του ΣΥΡΙΖΑ, είναι η διστακτικότητα του να προχωρήσει στην ΔΙΑΓΡΑΦΗ Δρίτσα μετά τις αθλιότητες που εκστόμισε για τον αμετανόητο δολοφόνο Κουφοντίνα και για την εγκληματική συμμορία της 17 Νοέμβρη.

Στο δια ταύτα ή ο Τσίπρας είναι ΑΔΥΝΑΜΟΣ και δεν τολμά να διαγράψει τον Δρίτσα, ή ΣΥΜΦΩΝΕΙ με αυτόν. Και δεν γνωρίζουμε ειλικρινώς να σας πούμε τι από τα δύο είναι ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ.

Την ίδια στιγμή κορυφώνεται η πολιτική αντιπαράθεση, που έχει ξεσπάσει με αφορμή την υπόθεση Κουφοντίνα. Η μία ακραία δήλωση διαδέχεται την άλλη, με αποτέλεσμα ο πολιτικός κόσμος να στροβιλίζεται σε ένα πρωτόγνωρο διχασμό, ο οποίος φαίνεται ότι θα σημαδεύει την πολιτική ζωή

Από τη μία ο ΣΥΡΙΖΑ ακροβατεί ανάμεσα στην έκκληση προς την πολιτεία να προστατεύσει τη ζωή του απεργού πείνας και τον κίνδυνο να ταυτιστεί με τις ακραίες κινήσεις του και από την άλλη τα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος, που δεν χάνουν την ευκαιρία να ταυτίζουν την αξιωματική αντιπολίτευση με την τρομοκρατία, με προφανή πολιτικό στόχο να διαλύσουν τις γέφυρες που προσπαθεί να στήσει ο Αλέξης Τσίπρας με τον μεσαίο χώρο.

Η ΝΔ με ανακοίνωσή απηύθυνε στον κ. Τσίπρα το ερώτημα εάν «θα καταδικάσει τις δηλώσεις του βουλευτή του Δρίτσα ή συμφωνεί μαζί του;», προσθέτοντας ότι «η καμπάνια υπεράσπισης του κατά συρροή δολοφόνου Δ. Κουφοντίνα, ο ΣΥΡΙΖΑ προκαλεί το αίσθημα κάθε δημοκρατικού πολίτη και με τις δηλώσεις των στελεχών του».

Το θέμα πάντως εξελίσσεται σε πολιτικό μέτωπο απόλυτης αναμέτρησης και είναι χαρακτηριστικό ότι οι πληθαίνουν οι δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών, ακόμα και της μετριοπαθούς πτέρυγας, που ζητούν να μην υπάρξει υποχώρηση στο αίτημα του απεργού πείνας.

Όλα αυτά ακριβώς την ώρα που στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν το αντίθετο, ενώ οργανώνονται διαρκώς συγκεντρώσεις αλληλεγγύης στον Δημήτρη Κουφοντίνα, όπως αυτές χθες το απόγευμα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.