Τετάρτη, 12 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΟ Τσίπρας “κλείνει” τη Βουλή και προκηρύσσει… εκλογές

Ο Τσίπρας “κλείνει” τη Βουλή και προκηρύσσει… εκλογές

Για μια ακόμη φορά ο Αλέξης Τσίπρας προβλέπει εκλογές και δηλώνει ότι είναι πιθανόν να μην ξανανοίξει η Βουλή μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων.

Δεν είναι η πρώτη φορά. Απο την επομένη των εκλογών ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει… προκηρύξει εκλογές αρκετές φορές υποστηρίζοντας πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θ αντέξει. Άλλωστε πιστεύει πως θα είναι ο νικητής των εκλογών, όπως τουλάχιστον δηλώνουν ο ίδιος και τα στελέχη του με τους στενούς του συνεργάτες να υποστηρίζουν (π.χ Πολάκης) ότι είναι μπροστά 5 μονάδες.

Ο Αλέξης Τσίπρας έχει στηρίξει την προεκλογική του εκστρατεία όπως και όλη του τη θητεία στη θέση του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ (με εξαίρεση τη θητεία του ως πρωθυπουργός) στην αποσταθεροποίηση του πολιτικού συστήματος και κατ επέκτασης της ίδιας της χώρας. Αυτό επιδιώκει με την πολιτική του τακτική και με την προσπάθεια μετατροπής της δημόσιας ζωής σε βούρκο. Τα όσα δηλώνει κατά καιρούς για τις εκλογές μπορεί να αποτελούν ανεκπλήρωτες προφητείες εν τούτοις δημιουργούν ένα κλίμα.

Από τη Λαμία όπου βρέθηκε και μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Star Κεντρικής Ελλάδας υποστήριξε πως  ο Κυριάκος Μητσοτάκης «έχει ένα θέμα σοβαρό. Απ’ ό,τι φαίνεται, αν δεν μπορεί να διασφαλίσει ένα προστατευόμενο περιβάλλον δεν θα μπορεί να έρχεται στη Βουλή χωρίς να αποφεύγει σκηνές σαν αυτή που είδαμε την προηγούμενη Πέμπτη όπου το έβαλε στα πόδια για να μην απαντήσει».

Στο πλαίσιο αυτό ανέφερε ότι είναι «πολύ πιθανόν ο κύριος Μητσοτάκης να μην ξανανοίξει τη Βουλή μετά τον προϋπολογισμό και να πάει σε πρόωρες εκλογές» και εξαπέλυσε μια ακόμη επίθεση με ακραίους χαρακτηρισμούς φτάνοντας στο σημείο να υποστηρίξει πως «είχαμε μία εγκληματική οργάνωση που λειτουργούσε παράνομα υπό τον πρωθυπουργό»

Ο Αλέξης Τσίπρας βλέποντας ότι η λάσπη δεν αποδίδει αλλά και ότι η ΝΔ και κυρίως οι βουλευτές της δεν ανταποκρίνονται στις εκκλήσεις του να «ρίξουν» και μάλιστα «εν πλω» τον Κυριάκο Μητσοτάκη εμφανίζεται ουσιαστικά να «κλείνει» ο ίδιος τη Βουλή και να προκηρύσσει… εκλογές όπως έχει κάνει ήδη μόνο τον τελευταίο χρόνο τέσσερις με πέντε φορές παρότι έχει αποκαλύψει πως αν γινόντουσαν τις πρώτες τρείς εξ αυτών ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα ήταν πρώτο κόμμα. Διαψεύδοντας τα όσα ο ίδιος έλεγε στα στελέχη του.

Σε κάθε περίπτωση ο Αλέξης Τσίπρας δεν θα σταματήσει. Δεν διαθέτει άλλο αντιπολιτευτικό όπλο και κυρίως δεν αντέχει μια σύγκριση πεπραγμένων με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Recent Comments