Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΟΙΚΟΝΟΜΙΑΟι δανειστές βάζουν την κυβέρνηση στην... πρέσα - Τα θέματα που «καίνε»...

Οι δανειστές βάζουν την κυβέρνηση στην… πρέσα – Τα θέματα που «καίνε» το οικονομικό επιτελείο

Στην… πρέσα βάζουν την κυβέρνηση οι δανειστές , μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας για την επικύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών από το ελληνικό Kοινοβούλιο.

Ακόμη και ο… κολλητός του Τσίπρα, επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί έχει αρχίσει να… κλωτσάει και μάλιστα απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Ευρωβουλευτή της Λαϊκής Ενότητας, Νίκου Χουντή, ανέφερε ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να πάρει τα κέρδη των ομολόγων των Κεντρικών Τραπεζών, δηλαδή περίπου 750 εκατομμύρια ευρώ, καθώς οι μεταρρυθμίσεις έχουν μείνει… γράμμα κενό περιεχομένου.

Τα θέματα που… καίνε είναι οι 120 δόσεις, το όριο προστασίας της α΄ κατοικίας, μετά την κατάργηση του Νόμου Κατσέλη και η διαχείριση των “κόκκινων” δανείων.

Επιπλέον, οι ξένοι τα έχουν πάρει στο… κρανίο με την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 650 ευρώ, θεωρώντας ως… μονομερή ενέργεια την κίνηση της Κυβέρνησης, ενώ ο εκνευρισμός συνεχίζεται λόγω και της στασιμότητας στο θέμα του Ελληνικού.

Στο τέλος του μηνός, πρέπει να δημοσιοποιηθεί η έκθεση της Κομισιόν σχετικά με τη μεταμνημονιακή εποπτεία της Ελλάδας και ήδη τα βασικά προαπαιτούμενα φαίνεται ότι έχουν πάει… περίπατο. Από την άλλη, η κυβέρνηση ευελπιστεί ότι το Δημόσιο μπορεί να βγει και πάλι στις αγορές με δεκαετές ομόλογο, κάτι που σημαίνει, ότι πρέπει να έχει υλοποιήσει μέχρι κεραίας τις εκκρεμότητες.

Στο θέμα των 120 δόσεων οι δανειστές θέλουν τη σύνδεση της διαδικασίας με την περιουσιακή κατάσταση των οφειλετών, ενώ η κυβέρνηση προσπαθεί να περάσει διά της… πλαγίας έναν ευνοϊκό νόμο για τις… προεκλογικές της ανάγκες.

Επιπλέον, στο θέμα του Νόμου Κατσέλη, προσπαθεί να κερδίσει χρόνο και ταυτόχρονα θέλει να υπάρχει όριο προστασίας τουλάχιστον 120.000 ευρώ, ενώ οι δανειστές θέλουν από 70.000-100.000 ευρώ.

Το πιο μεγάλο… αγκάθι όμως, είναι το θέμα των “κόκκινων” δανείων, τα οποία θα… σκάσουν στην επόμενη κυβέρνηση, η οποία θα κληθεί να σηκώσει το πολιτικό και κοινωνικό κόστος από τους πλειστηριασμούς τουλάχιστον 80.000 ακινήτων ως το τέλος του 2021.

Η αίσθηση που υπάρχει στους επενδυτικούς κύκλους είναι ότι μετά την ολοκλήρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για να αποτελέσει παρελθόν η σημερινή κυβέρνηση.

Προηγουμένως, οι ευρωπαίοι επιδιώκουν να τις φορτώσουν στη σημερινή κυβέρνηση τις τελευταίες εκκρεμότητες, προκειμένου να υπάρχουν λιγότερα… βάση στον επόμενο.

Το χειρότερο απ΄ όλα είναι ότι το Μαξίμου μαζί με το υπουργείο Οικονομικών έχουν κάνει τα πάντα, ώστε όλες οι “βόμβες” να σκάσουν στους επόμενους…

 

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Recent Comments