Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου, 2022
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΌλα τα πρόσωπα που θα τρέξουν το εγχείρημα της Ανασυγκρότησης - Αυτοοργάνωσης...

Όλα τα πρόσωπα που θα τρέξουν το εγχείρημα της Ανασυγκρότησης – Αυτοοργάνωσης του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ

Εκατό ημέρες από την εκλογή του Νίκου Ανδρουλάκη στην ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής, τίθεται σε εφαρμογή το σχέδιο για την ανασυγκρότηση του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, με τελικό σταθμό το συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί στις 20-22 Μαΐου.

Το εναρκτήριο λάκτισμα για την «από τα κάτω» ανασυγκρότηση του κόμματος και την ανάκτηση του πρωταγωνιστικού του ρόλου στην κεντρική πολιτική σκηνή, δόθηκε από τον Νίκο Ανδρουλάκη με την εισήγηση του στη συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής.

Πρώτος σταθμός του προσυνεδριακού εδάφους, το πρότζεκτ της «αυτοοργάνωσης» της παράταξης από τη βάση, σε κάθε πόλη, σε κάθε χωριό από άκρη σε άκρη της χώρας και με στόχο μια διαδικασία ανοιχτής συμμετοχής και συνδιαμόρφωσης του χώρου, με όλα τα μέσα.

Η αυτοοργάνωση, μια λέξη που ακούγεται σχεδόν καθημερινά από την επόμενη ημέρα της εκλογής του Νίκου Ανδρουλάκη στην ηγεσία του κόμματος, αποτελεί σχεδόν προσωπικό του στοίχημα, αφού έχει βάλει στόχο να ξαναφτιάξει ένα «κόμμα μελών».

Για τους νέους επιτελείς της Χαριλάου Τρικούπη αποτελεί και ένα συμμετοχικό εγχείρημα, το οποίο, όπως επισημαίνουν, θα επανασυνδέσει την εσωκομματική δημοκρατία με τη δημοκρατία σε επίπεδο πολιτικού συστήματος, ανατρέποντας τις όποιες κοινωνικές δυσπιστίες που κατά τα τελευταία χρόνια έχουν χαρακτηρίσει το πολιτικό σώμα απέναντι τόσο στον κομματικό θεσμό όσο και στους δημοκρατικούς θεσμούς.

Το εγχείρημα θα απευθύνεται τόσο στη δεξαμενή των 270.000 ψηφοφόρων των εσωκομματικών εκλογών του Δεκεμβρίου, όσο και σε «δίκτυα πολιτών» που κινούνται εκτός κομματικών τειχών, δηλαδή σε μέλη που επιθυμούν να δηλώσουν την ενεργή συμμετοχή τους και να διαθέσουν  χρόνο, σκέψη και δράση για την αναγέννηση των οργανώσεων του κόμματος. Στο πλαίσιο αυτό, ο Νίκος Ανδρουλάκης απηύθυνε προσκλητήριο σε όλους τους πολίτες που θέλουν να συμμετάσχουν και να «αλλάξουν» τα πράγματα στην οικονομία και στην κοινωνία.

Το σχέδιο της «Αυτοοργάνωσης», που θα μετεξελιχθεί σε μια μόνιμη υποστηρικτική διαδικασία στο οργανωμένο κόμμα, περιλαμβάνει δράσεις σε όλη τη χώρα.

Σύμφωνα με τον οδικό χάρτη που παρουσίασε ο επικεφαλής της Επιτροπής για την Αυτοοργάνωση και βουλευτής Χαλκιδικής Απόστολος Πάνας, άμεσα με τη συμμέτοχη των στελεχών του Κινήματος θα ξεκινήσει πανελλαδική εξόρμηση, όπως πρόσφατα συνέβη για το θέμα της ακρίβειας, ώστε να περάσει στους πολίτες το μήνυμα της συμμετοχής, της ανανέωσης, της ενότητας και της πολιτικής αυτονομίας σε κάθε γωνιά της χώρας.

Οι εξορμήσεις θα γίνουν σε κάθε γειτονιά και σε όλες τις περιοχές στην Ελλάδα με στόχο τη δημιουργία ενός σύγχρονου και ανοικτού κόμματος στην κοινωνία, που θα είναι μια απάντηση στην αρχηγική λειτουργία της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ.  Προς επίρρωση των παραπάνω, χαρακτηριστική ήταν η φράση που χρησιμοποίησε ο Νίκος Ανδρουλάκης στην ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή,  λέγοντας πως η μάχη δεν θα γίνει στα τηλεπαράθυρα, αλλά στην καρδιά της κοινωνίας.

Στο πλαίσιο του εγχειρήματος της αυτοοργάνωσης, θα υπάρξει ανοικτός διάλογος με συλλογικότητες, σωματεία, με οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών, υλοποιώντας ειδικές θεματικές εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα, με φυσική ή ψηφιακή διαδικασία.

Παράλληλα, ξεκινούν τα περιφερειακά συνέδρια που θα είναι ανοιχτά για όλους, αρχής γενομένης από την Θεσσαλονίκη στις 30 Μαρτίου, τα οποία θα οδηγήσουν στην κεντρική εκδήλωση, λίγο πριν τη διεξαγωγή του συνεδρίου.

Συνέδρια με θεματικές ενότητες και με την ενεργή συμμετοχή από τις τοπικές κοινωνίες, με στόχο τη συζήτηση για τα ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες, αλλά και την εξειδίκευση – επικαιροποίηση των προγραμματικών του θέσεων του κόμματος.

Το πρότζεκτ της αυτοοργάνωσης θα «τρέξει» Επιτροπή, υπό τον Απόστολο Πάνα, η οποία θα πλαισιώνεται από στελέχη από όλες τις συνιστώσες και τις εσωκομματικές τάσεις του κόμματος, ενώ είναι πιθανό να συμμετέχουν και κάποιοι από τους υποψηφίους για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής, όπως ο Παύλος Γερουλάνος και ο Παύλος Χρηστίδης.

Κεντρικό ρόλο στο εγχείρημα  θα έχει επίσης το δίδυμο Ανδρέας Σπυρόπουλος και Στέφανος Ξεκαλάκης, στενοί συνεργάτες και εξ απορρήτων του Νίκου Ανδρουλάκη.

Πρόκειται για πρόσωπα που γνωρίζουν εις βάθος και άριστα την κομματική ανθρωπογεωγραφία, τις εσωκομματικές ισορροπίες, τις ομαδοποιήσεις στο κόμμα, όπως επίσης και το τι καπνό φουμάρει ο καθένας.

Το έργο τους θα συνεπικουρούν και άλλα στελέχη που ανήκουν στη γενιά των 30αηδών και 40αρηδων και μετείχαν στο επιτελείο του Νίκου Ανδρουλάκη για την εκλογή ηγεσίας στο Κίνημα Αλλαγής, όπως η Νανά Βρυώνη, η Μάρα Κουκουδάκη, ο Γιώργος Καραμπιζιώτης, ο Διονύσης Λαμπρίδης, ο Θανάσης Κονίδας κ.α.

Τις διαδικασίες για την οργανωτική ανασυγκρότηση του ΚΙΝΑΛ – ΠΑΣΟΚ θα τρέξουν και περιφερειακά νέα στελέχη του προεδρικού μπλοκ. Όπως ο Κώστας Βαρδαβάς, ο Κώστας Φασουλάκης, ο Σταύρος Τζεδάκης και ο Λάμπρος Αντωνόπουλος από το Ηράκλειο, οι οποίοι  θα δώσουν τον υπέρ πάντων αγώνα για τον έλεγχο της Νομαρχιακής Επιτροπής και των αντιπροσώπων που θα εκλεγούν για το συνέδριο του κόμματος. Επίσης, ο Κώστας Πετρίδης, ο Ευρυβιάδης Ελευθεριάδης, ο Νίκος Ξυλούρης και ο Αντώνης Σαουλίδης από τη Θεσσαλονίκη, η Ρένια Ζαρκαδούλα από τον Βόρειο Τομέα της Αθήνας, ο Σωτήρης Ζαρμπαλάς από τα Ιωάννινα, ο Γιάννης Τριγώνης, ο Βάιος Καλοπήτας από τη Ρόδο, η Κρυσταλλία Αρμενάκη και ο Σταύρος Βαβίας από τον Έβρο, ο Λευτέρης Πατάβρας, ο δημοτικός σύμβουλος Βόλου Δημήτρης Τσιμπανάκος και ο περιφερειακός σύμβουλος Μανώλης Χνάρης.

Ενεργό ρόλο και συμμετοχή στις διαδικασίες ανασυγκρότησης θα έχουν και στελέχη, προερχόμενα από τη νεότερη γενιά της Παράταξης, που ανήκουν σε διαφορετικά εσωκομματικά στρατόπεδα, όπως ο Γραμματέας Οργανωτικού Στέφανος Παραστατίδης, που είχε στηρίξει τον Γιώργο Παπανδρέου στις εσωκομματικές εκλογές, ο δημοτικός σύμβουλος Αθηναίων Γιώργος Αποστολόπουλος, ο Δημήτρης Οικονόμου, ο Μηνάς Αναστασάκης, ο Νίκος Ιωσήφ και η Μαρία Μισέντου από την ΕΔΕΜ, η Αλεξάνδρα Σαγρή, ο Γιώργος Ηλιάδης, ο Στέλιος Τσάκαλος από τη Λάρισα, οι πρώην Γραμματείς της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ Παντελής Καμάς και Κώστας Πανταζής κ.α.

Επόμενος σταθμός, οι εκλογές για την ανάδειξη των τοπικών οργανώσεων και των αντιπροσώπων στο συνέδριο, το οποίο προσδιορίστηκε για το τριήμερο 20-22 Μαΐου.

Οι κάλπες και για τα δύο ψηφοδέλτια θα στηθούν στις 8 Μαΐου και στόχος είναι οι τοπικές οργανώσεις να  είναι ένα κράμα παλαιών και νέων στελεχών, μικρής ηλικίας, ώστε να  συνδυάζεται η όρεξη για δουλειά και η εμπειρία.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Recent Comments

Αρέσει σε %d bloggers: