Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΠαίζει τα ρέστα του...

Παίζει τα ρέστα του…

Του Βαγγέλη Αποστολίδη

Με την πλάτη στον τοίχο βρίσκεται ο Πάνος Καμμένος. Ο πολιτικός του χρόνος ως αρχηγός των απισχνασμένων ΑΝΕΛ τελειώνει. Η ευκαιριακή και λαϊκίστική ρητορική του πλέον δεν πείθει κανένα, επιπλέον το φυλλορόημα στελεχών του προς τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ τον έχει  φέρει στην άκρη του γκρεμού.

 

Ο Πάνος Καμμένος διαθέτοντας ισχυρό ένστικτο πολιτικής επιβίωσης   τον οδηγεί  στο να αναζητήσει κοινοβουλευτικό καταφύγιο στην πρώτη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ… με «αντάλλαγμα» να μην κάνει πράξη την απειλή του για απόσυρση της εμπιστοσύνης του κόμματός του προς το πρόσωπο του Αλ. Τσίπρα φέρεται να ζήτησε ο υπουργός Αμυνας και πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, κατά τη διάρκεια της τελευταίας επεισοδιακής τους συνάντησης στο Μέγαρο Μαξίμου, με αντικείμενο τις τελευταίες εξελίξεις στο «Μακεδονικό».

 

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, ο αρχηγός των ΑΝ.ΕΛ. ήταν αυτός που στην τελευταία συνάντησή του με τον Αλ. Τσίπρα έθεσε ως όρο για τη μη πτώση της κυβέρνησης την εξασφάλιση «εγγυήσεων» για το δικό του πολιτικό μέλλον και μερικών ακόμη πιστών βουλευτών του κόμματός του, αν και στο πρόσφατο παρελθόν αντίστοιχη πρόταση φέρεται να του είχε κάνει ο Αλ. Τσίπρας, ώστε να τον διευκολύνει στην προώθηση της συμφωνίας των Πρεσπών.

 

Το χρονικό αυτής της παρασκηνιακής διαπραγμάτευσης έχει ως εξής: Οταν σε ανύποπτο χρόνο ο υπουργός Εθνικής Αμυνας και πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Π. Καμμένος, διεμήνυε προς όλες τις κατευθύνσεις ότι με τον Αλ. Τσίπρα θα πάμε μαζί μέχρι τέλους, η φράση του αυτή έμοιαζε περισσότερο με απειλή παρά με δέσμευση για την τήρηση του συμφώνου πολιτικής τους συμβίωσης στη διακυβέρνηση της χώρας μέχρι το τέλος της θητείας.

 

Όπως εύκολα γίνεται αντιληπτό ο Πάνος Καμμένος είναι ένας «ευκαιριακός μακεδονομάχος» που το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι η καρέκλα κάθε έιδους και η βουλευτική αποζημίωση. Η «διαπραγμάτευση» του με το Α. Τσίπρα αυτό αποδεικνύει… «σε στηρίζω, φηφίζω Πρέσπες, με κρατάς βουλευτή»…

Το ταμείο θα γίνει στις κάλπες όποτε κι αν στηθούν…

 

 

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Recent Comments