Παρασκευή, 19 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΠαρέμβαση Μητσοτάκη στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο: Η Ευρώπη να σταθεί με ενιαία φωνή...

Παρέμβαση Μητσοτάκη στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο: Η Ευρώπη να σταθεί με ενιαία φωνή απέναντι στην κρίση στη Μέση Ανατολή

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στάθηκε, κατά την παρέμβασή του στην έκτακτη τηλεσύνοδο κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για τη Μέση Ανατολή, και στη συνεργασία με την Αίγυπτο

Στην έκτακτη τηλεδιάσκεψη για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, που ο πρόεδρός του Σαρλ Μισέλ ανακοίνωσε το βράδυ της Παρασκευής, 13 Οκτωβρίου και έγινε το απόγευμα της Τρίτης, 17, παρενέβη ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για το δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα, ωστόσο τόνισε την ανησυχία της Ελλάδας για τις συνέπειες που θα έχει η κρίση σε περιφερειακό επίπεδο. 

Τα επίπεδα που εστίασε στην παρέμβασή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο πρωθυπουργός επανέλαβε την ανάγκη η Ε.Ε. να μιλά με ενιαία φωνή για ένα τόσο σημαντικό ζήτημα για την περιφερειακή και ευρωπαϊκή ασφάλεια.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε το δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα, προσθέτοντας ότι πρέπει να προστατευθούν οι άμαχοι και η απάντηση να είναι σύμφωνη με το Διεθνές Δίκαιο.

Έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη διάσταση της ασφάλειας και υπογράμμισε την ανάγκη συντονισμού των υπηρεσιών ασφαλείας σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Επιπλέον, ο Κυριάκος Μητσοτάκης την ανησυχία της Ελλάδας για τις συνέπειες που θα είχε η επέκταση της κρίσης σε περιφερειακό επίπεδο.

Ενημέρωσε για την επικείμενη επίσκεψή του στην περιοχή, καθώς και για την επικοινωνία που είχε με τον Πρόεδρο της Αιγύπτου. Τόνισε μάλιστα ότι οι τελευταίες εξελίξεις καθιστούν σήμερα περισσότερο επιτακτική από ποτέ την στρατηγική συνεργασία της Ε.Ε. με την Αίγυπτο.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Recent Comments