Παρασκευή, 19 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΠΑΣΟΚ: Η στάση που θα κρατήσει στο θέμα της ψήφου των απόδημων...

ΠΑΣΟΚ: Η στάση που θα κρατήσει στο θέμα της ψήφου των απόδημων Ελλήνων

Η φράση που χρησιμοποιούν όλα τα στελέχη του κόμματος

«Δεν θα συναινέσουμε σε διαδικασίες fast track, χωρίς διαβουλεύσεις», απαντούν μονότονα τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, στις ερωτήσεις για την στάση που θα κρατήσει το κόμμα στο νομοσχέδιο για την ψήφο των απόδημων, το οποίο είχαν στηρίξει στην προηγούμενη κοινοβουλευτική περίοδο. Όπως υποστηρίζουν παρά την θετική ψήφο που έδωσαν στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο, αναδείχτηκαν προβληματικά σημεία του, τα οποία πρέπει να διορθωθούν.

Συγκεκριμένα τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ δίνουν τα παραδείγματα των απόδημων της Λατινικής Αμερικής που για να ψηφίσουν έπρεπε να φτάσουν στο Χιούστον του Καναδά, της Αυστραλίας που έπρεπε για να ψηφίσουν να πραγματοποιήσουν πολύωρα ταξίδια που απαιτούσαν και υψηλά έξοδα, ενώ επίσης απαιτούν να εκκαθαριστούν και να ανανεωθούν οι εκλογικοί κατάλογοι. Παράλληλα καταθέτουν το αίτημα να ενεργοποιηθεί η επιστολική ψήφος.

Παρά τους κατά καιρούς υψηλούς τόνους που διατηρούν τα στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη κάνοντας κριτική στις κυβερνητικές επιλογές, η δυνατότητα βελτιώσεων και το ανοιχτό παράθυρο για την επιστολική ψήφο από την υπουργό Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως, δείχνουν ότι το επικρατέστερο σενάριο είναι το ΠΑΣΟΚ να στηρίξει ξανά το νομοσχέδιο για την ψήφο των απόδημων.

Είναι άλλωστε χαρακτηριστική η φράση που χρησιμοποιούν μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ απαντώντας στις σχετικές ερωτήσεις: «Το ΠΑΣΟΚ έβαλε την ψήφο των απόδημων στο προσκήνιο, για εμάς είναι ένα ζήτημα ταυτοτικό».

Ακριβώς, λοιπόν, επειδή το ζήτημα περιγράφεται ως ταυτοτικό παρά τις συγκρούσεις και τις διεργασίες, όλα δείχνουν ότι το ΠΑΣΟΚ θα βρεθεί στην πλευρά της πλειοψηφίας, που απαιτεί 200 ψήφους για την επικύρωση του νομοσχεδίου από τη Βουλή.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Recent Comments