Πέμπτη, 1 Δεκεμβρίου, 2022
ΑρχικήΑΜΥΝΑΠολεμικό Ναυτικό: Ανοίγει ο δρόμος για την απόκτηση τεσσάρων κορβετών - «Πράσινο...

Πολεμικό Ναυτικό: Ανοίγει ο δρόμος για την απόκτηση τεσσάρων κορβετών – «Πράσινο φως» από το ΑΝΣ

Αποτελεί το τρίτο βήμα για την ανανέωση του στόλου μετά την προμήθεια των Belharra από το Πολεμικό Ναυτικό και τον εκσυγχρονισμό των φρεγατών ΜΕΚΟ

Το πρόγραμμα για την προμήθεια τεσσάρων κορβετών  αποφάσισε σήμερα το Πολεμικό Ναυτικό. Συγκεκριμένα, στη σημερινή συνεδρίαση του Ανώτατου Ναυτικού Συμβουλίου (ΑΝΣ) εγκρίθηκε το πρόγραμμα για την προμήθεια τεσσάρων κορβετών, προϋπολογισμού περίπου 2 δισ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι αυτό αποτελεί το τρίτο βήμα για την ανανέωση του στόλου μετά την προμήθεια των Belharra από το Πολεμικό Ναυτικό και τον εκσυγχρονισμό των φρεγατών ΜΕΚΟ.

Η απόφαση για το Πολεμικό Ναυτικό ελήφθη σε μία χρονική περίοδο που φαίνεται να ολοκληρώνεται το σχέδιο εξυγίανσης των ναυπηγείων Ελευσίνας με την εξαγορά τους από την ΟΝΕΧ, η οποία πρόσφατα υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας με τον ιταλικό όμιλο Fincantieri.

Ο ιταλικός όμιλος θεωρείται από τους κορυφαίους στον κόσμο στη σχεδίαση και τη ναυπήγηση κορβετών, ενώ στα ναυπηγεία της θυγατρικής εταιρείας του ομίλου Fincantieri Marinette Marine (FMM) στις Ηνωμένες Πολιτείες χτίζονται για λογαριασμό του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού οι κορβέτες πολλαπλών ρόλων, LCS.

Σημειώνεται επίσης ότι, όπως ανακοινώθηκε χθες από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, ο υπουργός Νίκος Παναγιωτόπουλος είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ιταλό ομόλογό του, Γκουίντο Κροσέτο (Guido Crosetto).

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Recent Comments

Αρέσει σε %d bloggers: