Κυριακή, 14 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΔΗΜΟΤΙΚΑΠυρκαγιά στον ενοριακό ναό των Αιγινητών Αγίων στο Λιβάδι - Σοβαρές υλικές...

Πυρκαγιά στον ενοριακό ναό των Αιγινητών Αγίων στο Λιβάδι – Σοβαρές υλικές ζημιές – Κανονικά κανονικά οι λειτουργίες το Σάββατο 29 και την Κυριακή 30 Ιουλίου.

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε , προχθές ,απο βραχυκύκλωμα  στον ιερό ναό της Συνάξεως των Αιγινητών Αγίων στο Λιβάδι.

Οι ζημιές είναι αρκετά μεγάλες ωστόσο, είναι απόφαση όλων των ενοριτών, να τιμήσουν τους Αγίους της Αίγινας και ο εορτασμός τους το Σάββατο 29 και την Κυριακή 30 Ιουλίου να πραγματοποιηθεί κανονικά.

Ιερά Μητρόπολη Ύδρας Σπετσών & Αιγίνης
Ενορία Συνάξεως Αιγινητών Αγίων Λιβάδι Αίγινας

Ήταν περίπου 5.20 το απόγευμα, όταν ο εφημέριος του ναού αντιλήφθηκε καπνούς να βγαίνουν από την είσοδο του ναού. Άμεσα ειδοποιήθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία Αίγινας που έσπευσε στο σημείο με δύο οχήματα και έσβησε τη φωτιά προτού αυτή επεκταθεί στον υπόλοιπο χώρο της εκκλησίας.

Από τη φωτιά προκλήθηκαν σοβαρές υλικές ζημιές στο χώρο του ιερού βήματος αλλά και ένα παχύ στρώμα αιθάλης (μαυρίλα και κάπνα) σε όλο το ναό, πράγμα που τον καθιστά μη λειτουργικό. Από την εκτίμηση της πυροσβεστικής υπηρεσίας εκτιμάται ότι η πυρκαγιά οφείλεται σε βραχυκύκλωμα που προκλήθηκε σε εξοπλισμό ηλεκτρολογικής σύνδεσης στο χώρο του ιερού βήματος.

Η Εορτή των Αγίων της Αίγινας, του νησιού μας, Σάββατο 29 και Κυριακή 30 Ιουλίου θα γίνει κανονικά σύμφωνα με το κοινοποιημένο πρόγραμμα μας.

Είναι απόφαση και κόπος όλων των ενοριτών μας, παρά την δύσκολη συγκυρία να στερούμαστε το σπίτι μας, τον ναό μας, να τιμήσουμε τους Αγίους μας.

Παρακαλούμε όλους τους ευλαβείς κατοίκους  του νησιού μας, να δώσουν το παρόν στην Εορτή των Αγίων της Αίγινας, που  τιμούν το νησί μας με τη παρουσία και προστασία τους.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Recent Comments