Παρασκευή, 19 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑ«Στημένες» διακινήσεις μεταναστών προς την Ελλάδα οργάνωνε το κύκλωμα των ΜΚΟ στη...

«Στημένες» διακινήσεις μεταναστών προς την Ελλάδα οργάνωνε το κύκλωμα των ΜΚΟ στη Λέσβο

Η έρευνα της αστυνομίας σε τρεις μη κυβερνητικές οργανώσεις και σε στελέχη τους κατέληξε σε δικογραφία για δεκάδες άτομα

Η άρση του απορρήτου των επικοινωνιών στο πλαίσιο έρευνας για τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στη Λέσβο έδειξε πώς έστηνε το κύκλωμα τις παράνομες μεταναστευτικές ροές στη Λέσβο.

Η δράση του κυκλώματος είχε μπει στο στόχαστρο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Βορείου Ελλάδος και της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών εδώ και ένα χρόνο, ανέφερε το Open.

Από τα στοιχεία για τις ΜΚΟ που έχουν στα χέρια τους οι εισαγγελικές αρχές μία είναι ιδιαίτερα γνωστή για το έργο της ενώ άλλες δύο δεν βρίσκονται στον επίσημο κατάλογο των οργανώσεων. Η δικογραφία αφορά 37 άτομα.

Στο «μικροσκόπιο» είχαν μπει και συγκεκριμένα μέλη ΜΚΟ.

Άκρως αποκαλυπτικά είναι μάλιστα όσα προέκυψαν από τη άρση του τηλεφωνικού απορρήτου στην οποία προχώρησαν αστυνομικοί στη Λέσβο, έπειτα από γεγονότα και κινήσεις που τους παραξένεψαν.

Όπως διαπίστωσαν, λάμβαναν email στα γραφεία της αστυνομίας για παράτυπους μετανάστες που έφταναν στη Λέσβο και χρειάζονταν βοήθεια. Τουλάχιστον τα μισά από αυτά τα μηνύματα δεν έρχονταν από ελληνικό δίκτυο. Στην πράξη, κάποιοι έστελναν email ότι μετανάστες χρειάζονται βοήθεια πριν καν φύγουν με τις βάρκες από τα παράλια της Τουρκίας.

Επιπλέον, οι αστυνομικοί διαπίστωσαν μετά την άρση ότι το τηλέφωνο από το οποίο τους καλούσαν για βοήθεια ήταν στην Κομοτηνή τον Έβρο και σε άλλα σημεία της Βόρειας Ελλάδας.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Recent Comments