Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΤα 5 νέα ψέματα της ομιλίας Τσίπρα στη ΔΕΘ

Τα 5 νέα ψέματα της ομιλίας Τσίπρα στη ΔΕΘ

Ανάπτυξη, χρέος, θέσεις εργασίας, επενδύσεις και υγεία στο επίκεντρο της Πειραιώς

Δριμεία κριτική στο πρόσωπο του πρωθυπουργού, μετά και το «καλάθι» παροχών και υποσχέσεων που παρουσίασε από το βήμα της 83ης Διεθνής Έκθεσης Θεσσαλονίκης, η Νέα Δημοκρατία.

Στο επίκεντρο της κριτικής που ασκεί η Πειραιώς βρίσκονται θέματα που αφορούν την ανάπτυξη, το χρέος, τις θέσεις εργασίας, τις επενδύσεις αλλά και την υγεία.

Ειδικότερα, η Νέα Δημοκρατία σημειώνει τα εξής:

1. Για την ανάπτυξη είπε: «Το 2018 αναμένεται να κλείσει κοντά στο 2,5%».

Η ΑΛΗΘΕΙΑ
Στο Β’ τρίμηνο του 2018 η ανάπτυξη επιβραδύνθηκε! Από 2,5% που ήταν στο Α’ τρίμηνο, μειώθηκε στο Β’ τρίμηνο στο 1,8%. Πέρσι την ίδια εποχή ο κ. Τσίπρας προέβλεπε ότι στο τέλος το 2017 θα φτάσει το 2,6% και τελικά περιορίστηκε στο 1,4%. Ποιος τον πιστεύει;

2. Για τις θέσεις εργασίας είπε: «Πάνω από 300.000 νέες θέσεις εργασίας έχουν δημιουργηθεί εντός της τριετίας. Και το 70% από αυτές είναι θέσεις πλήρους απασχόλησης». Πέραν αυτού ανέφερε ότι η ανεργία μειώθηκε «από το 27% που βρισκόταν το 2015»

Η ΑΛΗΘΕΙΑ
Τα επίσημα στοιχεία στο site του «ΕΡΓΑΝΗ» αναδεικνύουν ότι επί ΣΥΡΙΖΑ την τριετία 2015-17 μόνον το 46% των θέσεων είναι πλήρους απασχόλησης και ότι το 54% είναι μερικής ή εκ περιτροπής. Επομένως που εδράζονται τα ψέματα που είπε ο κ. Τσίπρας και ποιος τον πιστεύει; Επίσης η ανεργία δεν βρισκόταν το 2015 στο 27% αλλά στο 25,7% καθώς είχε ήδη αρχίσει η αποκλιμάκωση της από τα μέσα του 2013

3. Για το χρέος είπε: «Ο μεγάλος κόμπος του δημόσιου χρέους επιλύθηκε».

Η ΑΛΗΘΕΙΑ
Η επίλυση του προβλήματος του χρέους μετατέθηκε για το μέλλον. Το μεν ύψος του εκτοξεύτηκε στα 345 δις ευρώ το α’ εξάμηνο του 2018 ή στο 190% του ΑΕΠ, το δε ληξιπρόθεσμο ιδιωτικό χρέος σε εφορία, ασφαλιστικά ταμεία και τράπεζες αγγίζει πλέον τα 230 δις ευρώ και πνίγει 1.143.308 συμπολίτες μας που τους έχουν γίνει κατασχέσεις. Επομένως πώς ισχυρίζεται ο κ. Τσίπρας ότι λύθηκε το πρόβλημα ο κ. Τσίπρας;

4. Για τις επενδύσεις είπε: «Οι επενδυτές ξαναβλέπουν την Ελλάδα με ασφάλεια».

Η ΑΛΗΘΕΙΑ
Σήμερα το επιτόκιο του δεκαετούς ομολόγου βρίσκεται στο 4,45%. Είναι δηλαδή απαγορευτικό για την έξοδο της Ελλάδος στις διεθνείς αγορές. Το λόγο τον αντιλαμβάνεται κανείς αν δει το αντίστοιχο της Πορτογαλίας που βρίσκεται σήμερα στο 1,68%. Για να το πούμε απλά: Οι ξένοι και οι Έλληνες επενδυτές δεν εμπιστεύονται την κυβέρνηση Τσίπρα, όπως φανερώνει το γεγονός ότι το σύνολο των επενδύσεων του 2017 ήταν στο χαμηλότερο σημείο της 20ετίας. Επιπλέον η κυβέρνηση μείωσε τις δαπάνες του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων κατά 800 εκατ. ευρώ το 2017 που είναι το χαμηλότερο της τελευταίας 10ετίας.

5. Για την Υγεία είπε:
α)«Υλοποιήσαμε την δέσμευση για πλήρη και καθολική πρόσβαση των ανασφάλιστων πολιτών στο σύστημα υγείας».

Η ΑΛΗΘΕΙΑ
H συγκεκριμένη ρύθμιση έχει ψηφιστεί επί Κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ από το καλοκαίρι του 2013.

β) «Προχωρήσαμε στην εμβληματική μεταρρύθμιση για την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, που εισάγει ένα νέο πρότυπο για τη χώρα μας».

Η ΑΛΗΘΕΙΑ
Το σύστημα των οικογενειακών γιατρών καταρρέει (ΤΟΜΥ) και οι πολίτες από τον Σεπτέμβριο υποχρεώνονται να πληρώνουν από την τσέπη τους ποσά που έπρεπε να καλύπτονται από το Δημόσιο.

Τα πέντε χθεσινά ψέματα ωστόσο είναι ελάχιστα σε σχέση με αυτά που μας λέει καθημερινά ο κ. Τσίπρας.

Το βασικότερο καθημερινό του ψέμα είναι ότι βγήκαμε από τα μνημόνια.

Το μόνο που τέλειωσε στις 20 Αυγούστου είναι η δανειακή σύμβαση, η οποία είχε υπογραφεί τον Αύγουστο του 2015 και είχε εξαρχής τριετή διάρκεια. Το δε δυστύχημα είναι με την περιβόητη διαπραγμάτευση που έκανε ο κ. Τσίπρας κατόρθωσε να δεσμεύσει τη χώρα και με ένα άτυπο τέταρτο μνημόνιο που καλούμαστε στο εξής να αντιμετωπίσουμε. Εννοούμε τις δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει οι ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ για επιπλέον μέτρα 5,1 δις ευρώ μέχρι το 2020, για νέες περικοπές στις συντάξεις και το αφορολόγητο, για υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% μέχρι το 2022, για αυστηρή δημοσιονομική πολιτική μέχρι το 2060, αλλά και για υποθήκευση της δημόσιας περιουσίας.

Η υποκρισία όμως και τα ψέματα Τσίπρα συνεχίζονται και σε επί μέρους πολιτικές:

● Εξυμνεί τα μεγάλα έργα που καταψήφιζε (π.χ. ΤΑΠ)
● Υπόσχεται ότι “θα” δώσει (με δύο χρόνια καθυστέρηση) τα αναδρομικά σε ένστολους και δικαστικούς που μέχρι πρότινος απαξίωνε.
● Παριστάνει ότι θωρακίζει τη Δικαιοσύνη ο Πρωθυπουργός που έχει ως Υπουργό Δικαιοσύνης υπερασπιστή τρομοκρατών (Καλογήρου) και σύμβουλό του (Θάνου) την προσωποποίηση των παρεμβάσεων του σε αυτήν.
● Ειρωνεύεται τους νέους μας όταν λέει ότι θα δώσει κίνητρα για να επιστρέψουν όσοι έφυγαν από τη χώρα αδιαφορώντας για το πως επιβιώνουν όσοι έμειναν σε αυτήν.
● Υπόσχεται φοροελαφρύνσεις αυτός που έκανε την Ελλάδα, σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ παγκόσμια πρωταθλήτρια στην υπερφορολόγηση.
● Μιλά για κοινωνικό πρόσωπο αυτός που κατήργησε κοινωνικά επιδόματα όπως το ΕΚΑΣ και το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης.
● Δεσμεύεται ότι η Θεσσαλονίκη θα διαδραματίζει ρόλο πραγματικής πρωτεύουσας των Βαλκανίων ενώ ξεπουλά την ταυτότητά της ως πρωτεύουσας της Μακεδονίας μας.

Ετικέτες: Νέα Δημοκρατία, ψέματα Τσίπρα, ΔΕΘ

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Recent Comments