Δεν πείθονται οι πολίτες από τις στρατηγικές επιλογές της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, η οποία δεν έχει την ευχέρεια να αναδείξει μια σοβαρή ατζέντα που θα έχει ένα σημαντικό κοινωνικό αντίκτυπο.

Η αδυναμία που καταγράφουν τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης να αντιπαρατεθούν με την Κυβέρνηση στοχευμένα και με συγκεκριμένα μεν πειστικά δε πολιτικά επιχειρήματα συνιστά την αχίλλειο πτέρνα του κόμματος του κ. Τσίπρα, ενώ η ανώτατη κομματική πυραμίδα βλέπει τις δημοσκοπήσεις, τις εξελίξεις στο ΚΙΝΑΛ και την ισχνή απήχηση που διαθέτει στην κοινωνία να απειλούν μεσοπρόθεσμα το θεσμικό ρόλο που κατέχουν από το 2012 και έπειτα.

Μπορεί στον ΣΥΡΙΖΑ να επιχειρούν σε καθημερινή βάση να σηκώνουν σκόνη μέσα και έξω από το Κοινοβούλιο, ωστόσο στερούνται σοβαρής επιχειρηματολογίας που θα έφερνε την Κυβέρνηση με την πλάτη στον τοίχο, ενώ μέσα σε ένα κλίμα ιδεοληψίας και αγκυλώσεων που τους εγκλωβίζει, δεν μπορούν να σταθούν σε θέματα που αγγίζουν περισσότερο ολόκληρη την κοινωνία και όχι μόνο κάποιες ισχνές συντεχνιακές μειοψηφίες.

Πολιτικοί αναλυτές διερωτούνται στην παρούσα φάση πως είναι δυνατόν ο ΣΥΡΙΖΑ να μην είναι σε θέση να καρπωθεί την κούραση και τη δημοσκοπική κάμψη που παρουσιάζει η κυβερνητική παράταξη, η οποία ειρήσθω εν παρόδω, αντιμετωπίζει τους τελευταίους είκοσι και πλέον μήνες ισχυρές αναταράξεις λόγω της πανδημίας.

Ταυτόχρονα, ο Αλέξης Τσίπρας απέτυχε μετά τις εθνικές εκλογές να διασφαλίσει την εσωκομματική ηρεμία, ενώ η κινητικότητα που καταγράφουν και η ετοιμότητα των στελεχών που ανήκουν στη λεγόμενη εσωκομματική αντιπολίτευση τρομάζει τους στενούς του συνεργάτες.

Μέσα σ΄αυτό το δυσμενές κλίμα εσωστρέφειας, το ενδεχόμενο μετακίνησης του προγραμματισμένου συνεδρίου σε άγνωστο χρόνο είναι πλέον υπαρκτό.