Κυριακή, 26 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΟΙΚΟΝΟΜΙΑΤέλη κυκλοφορίας 2019

Τέλη κυκλοφορίας 2019

Τι πρέπει να προσέξετε μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2018

Το οικονομικό επιτελείο αποφάσισε ότι δεν πρόκειται να γίνουν αλλαγές στα τελικά ποσά των τελών για το 2019. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι διαφοροποιήσεις μετατέθηκαν για το 2020. Χαρακτηριστικά ανέφερε η υφυπουργός Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου ότι, «όσον αφορά στα τέλη κυκλοφορίας, είπε πως με το νέο έτος δεν θα γίνει καμία αλλαγή στον τρόπο υπολογισμού τους».

Προθεσμία για να τακτοποιήσουν το θέμα των τελών κυκλοφορίας, έχουν όλοι οι ιδιοκτήτες οχημάτων μέχρι τα τέλη του Δεκέμβρη 2018. Μπορούν είτε μέσω τραπεζών ή μέσω e-banking να πραγματοποιούν τις πληρωμές τους, καθώς σε διαφορετική περίπτωση το τίμημα των Τελών Κυκλοφορίας διπλασιάζεται για όσους δεν τα εξοφλήσουν μέχρι τέλος του έτους. Πάντα υπάρχει βέβαια, μία μικρή παράταση (ολιγοήμερη), ωστόσο παραμένει άγωστη.

Για την πληρωμή μέσω τραπεζών, οι ιδιοκτήτες των Ι.Χ. θα πρέπει να εκτυπώσουν τα σχετικά έντυπα από το Taxis. Ωστόσο, ακόμη δεν μπορείτε να τα εκτυπώσετε, καθώς στον «αέρα» του taxis είναι τα έντυπα που αφορούν στα τέλη κυκλοφορίας του 2018.

Προσοχή στις παγίδες και τα πρόστιμα

Ωστόσο, τα αναλογικά μηνιαία τέλη κυκλοφορίας κρύβουν κάποια σημεία, τα οποία χρήζουν μεγάλης προσοχής από τους ιδιοκτήτες των Ι.Χ. Φαίνεται πως επιβαρύνονται με «καπέλο», το οποίο κυμαίνεται από 1/12 έως 2/12 επί των ετήσιων τελών κυκλοφορίας. Στα τέλη που αναλογούν στους μήνες επανακυκλοφορίας του οχήματος, θα προστίθενται επιπλέον τέλη που αναλογούν σε επιπλέον έναν ή δύο μήνες. Επίσης, εάν ο κάτοχος του οχήματος δεν επιστρέψει εγκαίρως την άδεια κυκλοφορίας και τις πινακίδες, τότε θα χρεώνεται με τσουχτερό πρόστιμο, ίσο με το διπλάσιο των ετήσιων τελών κυκλοφορίας.

Υποβολή αίτησης στην Εφορία

Η άρση της ακινησίας γίνεται κατόπιν εγγράφου αιτήματος του κατόχου του οχήματος, το οποίο τηρείται στο αρχείο της Δ.Ο.Υ.

Προκειμένου για τον υπολογισμό του ποσού των τελών κυκλοφορίας, ο μήνας που γίνεται η άρση της ακινησίας λογίζεται ως ολόκληρος μήνας, ανεξάρτητα από την ημερομηνία της άρσης εάν δηλαδή αυτή γίνεται στην αρχή ή στο τέλος του μήνα.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Recent Comments