Ιδιαίτερο ενδιαφέρον συγκεντρώνει η συνάντηση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη,με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, που θα πραγματοποιηθεί τα ξημερώματα στηΝέα Υόρκη, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός θα εστιάσει στην προσέλκυση αμερικανικών επενδύσεων αλλά και στην ανάδειξη της Ελλάδας ως πυλώνα σταθερότητας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

Στη συνάντησή τους, η οποία θα πραγματοποιηθεί στη 01:30 ξημερώματα Τετάρτης (ώρα Ελλάδας), οι δύο ηγέτες θα έχουν την ευκαιρία να επαναβεβαιώσουν τους ιστορικούς δεσμούς φιλίας μεταξύ των δύο χωρών καθώς και να συζητήσουν για τη συνεχιζόμενη διαδικασία εμβάθυνσης των εξαιρετικών διμερών – πολιτικών και οικονομικών- σχέσεων ανάμεσα στην Ελλάδα και τις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με κυβερνητικούς κύκλους, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να αναδείξει το ρόλο της Ελλάδας ως πυλώνα σταθερότητας και αξιοπιστίας σε μία ευαίσθητη γεωστρατηγική περιοχή.

Παράλληλα, χαιρετίζοντας την ενίσχυση του αμερικανικού ενδιαφέροντος για επενδύσεις στην Ελλάδα, ο Έλληνας πρωθυπουργός αναμένεται να αναφερθεί στις νέες προοπτικές που ανοίγονται για την ελληνική οικονομία βάζοντας τη χώρα ξανά στο «ραντάρ» και των Αμερικανών επενδυτών.