Για τους κολυμβητές που αναζητούν συγκινήσεις και όχι μόνο. Τα σχέδια για την κατασκευή μιας πισίνας υπερχείλισης στον τελευταίο όροφο – με θέα 360 μοιρών στον ορίζοντα του Λονδίνου – βρίσκονται σε εξέλιξη.

Η Compass Pools αποκάλυψε τα σχέδια για την πισίνα των 600.000 λίτρων στην οροφή του 55όροφου κτηρίου, που ονομάζεται Infinity London. Οι σχεδιαστές ισχυρίζονται ότι η ιδέα είναι η πρώτη στον κόσμο, περιγράφοντας το σχέδιο ως “το μόνο κτίριο στον κόσμο που ενσωματώνει μια πισίνα υπερχείλισης 360 μοιρών”.
Η πισίνα θα είναι κατασκευασμένη από ακρυλικό χυτοσίδηρο και θα διαθέτει διαφανείς πλευρές και δάπεδα, έτσι ώστε οι επισκέπτες των κάτω ορόφων θα μπορούν να βλέπουν τους κολυμβητές να εκτοξεύονται πάνω τους.

Κι αυτό που θα σας αφήσει άναυδους. Δεν υπάρχουν σκάλες στο εξωτερικό της πισίνας ή του κτιρίου – Αντίθετα, μια σπειροειδής σκάλα που περιστρέφεται και υψώνεται μέσα στο νερό παρέχει πρόσβαση.
Οι σχεδιαστές θεωρούν ότι η πισίνα θα λάμψει σαν «κόσμημα πάνω σε πυρσό» το βράδυ, αφού το κτίριο είναι εξοπλισμένο με μια μεγάλη συλλογή φώτων.