Παρασκευή, 19 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΤο παρακράτος του ΣΥΡΙΖΑ απειλεί τον Κυριάκο

Το παρακράτος του ΣΥΡΙΖΑ απειλεί τον Κυριάκο

Ανοιχτή απειλή από το παρακράτος του ΣΥΡΙΖΑ κατά του Κυριάκου  Μητσοτάκη  δημοσιεύεται από τον Αρχιτραμπούκο του Ρουβίκωνα Γιώργο Καλαϊτζίδη.

Η πρωτοφανής πρόκληση από το ηγετικό στέλεχος του Ρουβίκωνα αποτελεί η απάντηση του μέσω των κοινωνικών δικτύων στα όσα ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης,για την εισβολή στο ΣτΕ και όχι μόνο.

Και μάλιστα δεν μένει στην «κριτική». Το συγκεκριμένο στέλεχος απειλεί εμμέσως τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης: «Ό,τι είναι να πούμε στον Μητσοτάκη θα του το πούμε από κοντά και σύντομα» αναφέρει.

Δείτε την ανάρτηση

Παράλληλα σε δεύτερη ανάρτησή του καταφέρεται κατά των δικαστών του ΣτΕ που ζήτησαν τη σύλληψη των δραστών της επίθεσης στο ανώτατο δικαστήριο και μιλά για ανθρώπους που «με τις αποφάσεις νομιμοποιούν μειώσεις μισθών και συντάξεων εκατομμυρίων ανθρώπων στέλνοντας τους στην ανέχεια, ενώ παράλληλα οι ίδιοι ζουν με μισθούς χιλιάδων ευρώ κάνοντας αυξήσεις στους.. εαυτούς τους, ζητούν την σύλληψη μας..

Νομίζετε ότι οι συλλήψεις οι διώξεις και ενδεχομένως και οι φυλακίσεις θα μας σταματήσουν; Αυταπαταστε κύριοι».

Εχθές, στον απόηχο της επίθεσης του «Ρουβίκωνα” στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ο πρόεδρος της ΝΔ, μέσω δήλωσής του, τόνισε ότι κάθε μορφή βίας είναι απαράδεκτη και υπονομεύει τη Δημοκρατία μας. Παράλληλα, σημειώνει ότι ο κ. Τσίπρας οφείλει να συνειδητοποιήσει πως «ο διχαστικός του λόγος” μόνο ζημιά προκαλεί στη χώρα.

Πιο συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της ΝΔ ανέφερε:

«Κάθε μορφή βίας είναι απαράδεκτη απ’ όπου και αν προέρχεται και εν τέλει υπονομεύει τη Δημοκρατία μας. Πόσο μάλλον η πρωτοφανής απόπειρα τρομοκράτησης της Δικαιοσύνης που συνέβη χθες με την έφοδο στο ΣτΕ.

Ούτε η χώρα, ούτε η Δικαιοσύνη, ούτε βέβαια οι πολίτες επιτρέπεται να γίνονται έρμαιο του κάθε Ρουβίκωνα ή άλλων ομάδων, τις οποίες η Κυβέρνηση, βέβαια, πολύ καλά γνωρίζει.

Ο κ. Τσίπρας ας υπερβεί, επιτέλους, τον εαυτό του. Και ας συνειδητοποιήσει ότι ο διχαστικός του λόγος μόνο ζημία προκαλεί στον τόπο. Κι ας διασφαλίσει, όπως οφείλει, το νόμο, την τάξη, την ασφάλεια, τη συνοχή της κοινωνίας και την ομαλή λειτουργία των θεσμών. Αυτή είναι, άλλωστε, η απαίτηση όλων των Ελλήνων, ανεξάρτητα από την ιδεολογική και πολιτική τους τοποθέτηση».

Να σημειώσουμε ότι ξεπέρασε πλέον κάθε όριο η καταδρομική επίθεση μελών του Ρουβίκωναστο Συμβούλιο της Επικρατείας, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της Ολομέλειας για τη συνταγματικότητα ή μη του νόμου Κατρούγκαλου, αποδεικνύοντας με τον πιο εξευτελιστικό τρόπο το καθεστώς πλήρους ανομίας που επικρατεί στον τόπο, ξεγυμνώνοντας παράλληλα ένα κράτος που -είναι ολοφάνερο- πως δεν θέλει να παρέμβει.

Από την άλλη, όταν σε ένα από τα καλύτερα φυλασσόμενα κτίρια της Αθήνας (ή τουλάχιστον έτσι θα έπρεπε να είναι), στον δεύτερο ίσως σε σημασία ναό της δικαιοσύνης μετά τον Αρειο Πάγο, ένα τσούρμο 50-70 ατόμων μπορεί να εισβάλει, ότι ώρα θέλει, χωρίς να αντιμετωπίσω καμία αντίσταση ή και συνέπεια από την πράξη τους, αποδεικνύει το πόσο ανοχύρωτη είναι η χώρα μπροστά στις ορέξεις του οποιουδήποτε.

Μάλιστα, όπως έινε γνωστό, ο σκοπός-αστυνομικός του ΣτΕ, ο οποίος τραυματίστηκε πολύ ελαφρά και απειλήθηκε από τους εισβολείς προκειμένου να μην τους εμποδίσει, ενημέρωσε το κέντρο της Άμεσης Δράσης και στο σημείο μετέβη η Αστυνομία, χωρίς όμως να προλάβει τους εισβολείς.

Οι αναρχικοί φορούσαν κράνη και ήταν εξοπλισμένοι με βαριοπούλες, ρόπαλα και μπογιές. Μόλις έφτασαν στο σημείο έβαλαν σε εφαρμογή το σχέδιό τους. Χωρίστηκαν σε ομάδες.

Κάποιοι μπήκαν από την είσοδο για να προκαλέσουν φθορές εκεί. Κάποιοι άλλοι ανέλαβαν να σπάσουν τα τζάμια στην πρόσοψη του κτιρίου, ενώ στο πεζοδρόμιο και έξω από τα κάγκελα του περιβάλλοντος χώρου του ΣτΕ υπήρχε άλλη ομάδα που είχε αναλάβει χρέη περιφρούρησης.

Η ομάδα του Ρουβίκωνα πέταξε μπογιές και έσπασε το μηχάνημα ελέγχου στην είσοδο, ενώ έσπασε και τα τζάμια στα παράθυρα.

Η επιδρομή αναδεικνύει τον ηγετικό ρόλο της συλλογικότητας Ρουβίκωνας και την επιρρόη που ασκεί στον αναρχικό χώρο, καθώς μπορεί να συσπειρώσει γύρω της διαφορετικές ομάδες με σκοπό εντυπωσιακών και άκρως επικίνδυνων επιθέσεων.

Τα νέα δεδομένα που δημιουργούνται στον χώρο των καταδρομικών- ακτιβιστικών ενεργειών μετά τη σύμπραξη του Ρουβίκωνα με άλλες αναρχικές ομάδες απο όλη την Ελλάδα, προσπαθούν να αποκωδικοποιήσουν οι αναλυτές της Κρατικής Ασφάλειας.

Τα νέα δεδομένα που έχουν σχηματιστεί, ανακατεύουν την τράπουλα στον αντιεξουσιαστικο χώρο και ο Ρουβίκωνας με περισσοτερα απο 100 χτυπήματα την τελευταία διετία, αποτελεί την αιχμή του δόρατος στο νέο status quo που διαμορφώνεται.

Αυτό που απασχολεί τους αστυνομικούς, είναι το που θα φθάσει η συσπείρωση γύρω απο τον Ρουβίκωνα και αν τα περιπου 100 μέλη που πήραν μέρος στη χθεσινή επίθεση στο ΣτΕ, αυξηθούν στην επόμενη ακτιβιστική τους ενέργεια.

ΝΔ: Κατάπτυστη πολιτική επιλογή η ανοχή της κυβέρνησης στον Ρουβίκωνα

Για «κατάπτυστη πολιτική επιλογή» της κυβέρνησης και ανοχή έναντι των πράξεων του Ρουβίκωνα κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία, σχολιάζοντας την προ ολίγων ωρών επίθεση μίας ομάδας περίπου 100 ατόμων στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η συζήτηση για το Ασφαλιστικό.

Πιο αναλυτικά η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας:

«Μετά την έφοδο του Ρουβίκωνα ακόμη και στο Σ.τ.Ε. δεν έχει πια σημασία αν τα μέλη του δρουν με την ανοχή του Μαξίμου ή με τον εσκεμμένο αφοπλισμό της αστυνομίας. Όταν ο Δήμαρχος Τήνου μηνύει και συλλαμβάνονται επί τόπου οι Ρουβίκωνες, η ανοχή της δράσης τους από την Κυβέρνηση είναι προφανές ότι οφείλεται σε μια κατάπτυστη πολιτική επιλογή που επέφερε απόψε ακόμη και ευθεία απειλή προς τη Δικαιοσύνη».

Πρόεδρος Ειδικών Φρουρών: Οι επιθέσεις του Ρουβίκωνα γελοιοποιούν την ΕΛΑΣ

Για γελοιοποίηση της ΕΛΑΣ και της πολιτείας από τις επιθέσεις του Ρουβίκωνα όπως αυτή στο ΣτΕ απόγευμα της Δευτέρας έκανε λόγο ο πρόεδρος των ειδικών φρουρών, Βασίλης Ντούμας, τονίζοντας επίσης ότι ο αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, έχει εμμονή με την κατάργηση της ομάδας Δέλτα.

Μιλώντας στο «Θέμα 104,6», ο κ. Ντούμας τόνισε πως «υπήρχε μια δύναμη, η ομάδα Δέλτα για να προλαμβάνει τέτοιου είδους επιθέσεις. Η εμμονή Τόσκα να μην βλέπει την ανάγκη αυτή, θα απολαμβάνει να βανδαλίζεται η δημόσια περιουσία και να γελοιοποιείται η ΕΛΑΣ και η πολιτεία» πρόσθεσε ο κ. Ντούμας.

Ειρωνικά σχολίασε, μάλιστα, ότι «έτσι όπως το πάει ο Ρουβίκωνας θα ικανοποιηθεί το αίτημά μας για αστυνόμευση των Αθηνών, γιατί μετά τις επιθέσεις στέλνουν αστυνομικούς στα σημεία που δέχονται επιθέσεις».

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Recent Comments