Κυριακή, 26 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΟΙΚΟΝΟΜΙΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑΟμολόγησε τη μεταμνημονιακή εποπτεία ο Τσίπρας

Ομολόγησε τη μεταμνημονιακή εποπτεία ο Τσίπρας

Θόλωσε το μήνυμα της καθαρής εξόδου  Ο Τσίπρας ομιλία του στην Βουλή αναγννώρισε την πιθανότητα για προληπτική γραμμή στήριξης… μετά την υποτιθέμενη έξοδο από το Μνημόνιο, τον Αύγουστο. Πρόκειται για νέο Μνημόνιο με νέα μέτρα με μειώσεις μισθών , συντάξεων ύψους 18%, με μονιμοποίηση του ΕΝΦΙΑ,αύξησή του έως και 27% ανά δήμο και αύξηση της φορολογίας κατά 5,8 δις ευρώ.

Πρόκειται για ψυχρολουσία  που επεφύλαξε στους κυβερνητικούς βουλευτές ο πρωθυπουργός με την έναρξη της ομιλίας του κατά την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για την οικονομία.

Το μήνυμα της καθαρής εξόδου ξεθώριασε. Παρά τη θριαμβολογία για την έξοδο από τα Μνημόνια ο Πρωθυπουργός, ο οποίος μόλις λίγες ημέρες προηγουμένως υποστήριζε ότι η έξοδος θα είναι καθαρή όπως καθαρός είναι ο ουρανός του Καστελόριζου σήμερα από τη Βουλή ομολόγησε τη μεταπρογραμματική εποπτεία.

Απευθυνόμενος επί της ουσίας στους δικούς του βουλευτές προκειμένου να τους πείσει να ψηφίσουν τα επερχόμενα μέτρα ο Α. Τσίπρας επιχειρηματολόγησε υπέρ της εξόδου από την κρίση λέγοντας ότι «βαδίζουμε με σταθερό βηματισμό προς την έξοδο από την ασφυκτική επιτροπεία και τη φοβερή αυτή κρίση. Ένα πολύ σημαντικό μέρος της διαδρομής καλύφθηκε με την τεχνική συμφωνία για την τέταρτη και τελευταία αξιολόγηση. Εντός χρονοδιαγράμματος και χωρίς καμία πρόσθετη επιβάρυνση παρά τις καταστροφικές προβλέψεις της αντιπολίτευσης» είπε ο πρωθυπουργός.

Την ίδια ακριβώς ώρα ωστόσο ο Α. Τσίπρας θόλωσε μόνος του το μήνυμα της καθαρής εξόδου, λέγοντας ότι τις επόμενες εβδομάδες θα καθοριστεί το καθεστώς της μεταπρογραμματικής εποπτείας. «Πρόκειται για μια διαδικασία που ακολουθήθηκε και σε άλλες χώρες με πρόγραμμα. Δεν έχει σχέση με συνέχιση Μνημονίων και εξωτερικών εξαναγκασμών» πρόσθεσε, προσπαθώντας να χρυσώσει το χάπι.

«Μπορεί σε πολλούς να μην αρέσει να το ακούνε αυτό αλλά εμείς θα το λέμε. Η Ελλάδα μετά από οκτώ χρόνια περιπέτειας και κρίσης βγαίνει από αυτή την περιπέτεια. Τον Αύγουστο του 2018 τα Μνημόνια αποτελούν οριστικά παρελθόν για τον τόπο. Αυτή είναι οριστική, αμετακλητη εξέλιξη» κατέληξε.

O πρωθυπουργός είπε ότι αναμένει με ενδιαφέρον να ακούσει τις θέσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κερδίσει και τις επόμενες εκλογές. «Η Ελλάδα δεν γυρίζει πίσω» είπε χαρακτηριστικά.

Αίσθηση πάντως προκάλεσε το γεγονός ότι ο Α. Τσίπρας δεν έκανε καμία αναφορά στα άλλα θέματα της επικαιρότητας, ούτε όμως και στην εξέλιξη της υπόθεσης της ΠΓΔΜ.

 

 

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Recent Comments