Σε πλήρη ετοιμότητα είναι η Ελληνική Αστυνομία για την επιτήρηση των μέτρων κατά της διασποράς του κορωνοϊού.

Το σχέδιο της Αστυνομίας που μπήκε σε εφαρμογή από το πρωί για το διήμερο της Πρωτοχρονιάς περιλαμβάνει σαρωτικούς ελέγχους στους δρόμους, αποτροπή συναθροίσεων, ρεβεγιόν και πάρτι σε σπίτια και νοικιασμένες βίλες και καθολική απαγόρευση μετακινήσεων μετά τις 22:00.

Πάνω από 4.000 αστυνομικοί θα επιφορτιστούν να φέρουν εις πέρας ένα σχέδιο πιο αυστηρό από αυτό των Χριστουγέννων που περιλαμβάνει ακόμη και διακοπή κυκλοφορίας σε κεντρικές αρτηρίες της Αθήνας προκειμένου να ελεγχθούν όλα τα αυτοκίνητα και οι πολίτες που κυκλοφορούν μετά τις 22:00.

Ακόμη και σερφάρισμα στο διαδίκτυο και τις αναρτήσεις στα κοινωνικά δίκτυα περιλαμβάνονται στον σχεδιασμό της Αστυνομίας προκειμένου να έχουν εικόνα για καλέσματα σε μυστικά ρεβεγιόν.

Ακόμα, στο στόχαστρο της ΕΛ.ΑΣ. θα βρεθούν και οι κρυφές χαρτοπαικτικές λέσχες που κάποιοι θα στήσουν, καθώς το έθιμο της χαρτοπαιξίας είναι διαδεδομένο το διήμερο της Πρωτοχρονιάς.

Το αυστηρό μήνυμα Χρυσοχοΐδη

Αυστηρό μήνυμα ότι η Αστυνομία θα επεμβαίνει στην περίπτωση που παρατηρείται καταστρατήγηση των περιοριστικών μέτρων για τον κορωνοϊό έστειλε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ήταν κατηγορηματικός ότι «δεν θα κυκλοφορεί κανείς μετά τις 22:00 στους δρόμους» και πως θα υπάρξουν «καθολικοί έλεγχοι παραμονή και ανήμερα την Πρωτοχρονιά», ενώ αναφερόμενος στα ρεβεγιόν και τα πάρτι.

«Αν υπάρχει πληροφορία ότι υπάρχει ένα πάρτι η Αστυνομία δικαιούται, συνοδεία εισαγγελέα, να επέμβει. Θα γιορτάσουμε οικογενειακά ή μόνοι μας, για να ολοκληρώσουμε αυτή την προσπάθεια», τόνισε ο υπουργός, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Δέκα το βράδυ δεν θα κυκλοφορεί κανείς στους δρόμους. Δέκα το βράδυ η πόλη πρέπει να είναι νεκρή για να μπορέσουμε να διασφαλίσουμε ότι οι επόμενες μέρες θα είναι μέρες που θα μπορούμε να μην πάρουμε και άλλα μέτρα ούτως ώστε να κλείσουμε την ζωή των ανθρώπων», ανέφερε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτης.

«Αν υπάρχει πληροφορία ότι υπάρχει ένα πάρτι η αστυνομία δικαιούται, συνοδεία εισαγγελέα, να επέμβει», επεσήμανε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

«Θα γιορτάσουμε οικογενειακά ή μόνοι μας, για να ολοκληρώσουμε αυτή την προσπάθεια», συμπλήρωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Αναφερόμενος στον θέμα της πανδημίας, ο υπουργός είπε χαρακτηριστικά ότι «κάθε γιορτή είναι μία μαχαιριά», σημειώνοντας ότι δεν πρέπει να διακινδυνεύσουμε σε 15 ημέρες «να κλαίμε έξω από τις ΜΕΘ».

«Ένα πράγμα που φοβάμαι είναι ότι μια μικρή μειοψηφία μπορεί να κάνει κακό σε πολλούς», υπογράμμισε και επεσήμανε πως φτάνουμε προς το τέλος του τούνελ.

«Στο τέλος του άλλου μήνα θα έχουμε 200.000 ανθρώπους εμβολιασμένους και μάλιστα τους πιο ευάλωτους. Πρέπει να κάνουμε υπομονή για το επόμενο βήμα τον μαζικό εμβολιασμό και να τελειώνουμε με αυτή την υπόθεση τους επόμενους μήνες. Άρα δεν αξίζει τον κόπο κάθε φορά που έχουμε μια γιορτή να έχουμε μαχαιριές στις πλάτες των ανθρώπων και να αγνοούμε ότι κάποιοι άνθρωποι αυτή την στιγμή δίνουν μάχη για την ζωή τους», συμπλήρωσε ο υπουργός.