Κυριακή, 26 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑΤουρκία: Νέα σφοδρή αντιπαράθεση Ελλήνων βουλευτών με υπουργό του Ερντογάν

Τουρκία: Νέα σφοδρή αντιπαράθεση Ελλήνων βουλευτών με υπουργό του Ερντογάν

Ο υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού πήρε την σκυτάλη από τον Χουλουσί Ακάρ στις επιθέσεις κατά της Ελλάδας – Επιχείρησε να εμπλέξει τη Γαλλία  και τη Γερμανία μαζί με την Ελλάδα, τη Σουηδία και τη Φινλανδία, ως χώρες που υποθάλπουν τρομοκράτες – «Αν θεωρείτε ότι υπάρχει συνωμοσία της Δύσης κατά της Τουρκίας, τι δουλειά έχετε στο ΝΑΤΟ;» η απάντηση των Ελλήνων βουλευτών

Το μεταναστευτικό επέλεξε  ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας Σουλεϊμάν Σοϊλού για να αντιπαρατεθεί με την ελληνική αντιπροσωπία την δεύτερη ημέρα της κοινοβουλευτικής συνέλευσης του ΝΑΤΟ, που πραγματοποιείται στην Κωνσταντινούπολη.Κατηγόρησε ευθέως την Ελλάδα – αλλά και την Frontex, ζητώντας μάλιστα την κατάργησή της – για συστηματικές επαναπροωθήσεις στο Αιγαίο, ενώ επανέφερε τα όσα είχε πει την Τρίτη ο Χολουσί Ακάρ, κάνοντας λόγο για ελληνική βοήθεια στο PKK.

Μάλιστα, έφτασε να εμπλέξει την χώρα μας στην υπόθαλψη τρομοκρατών με την Σουηδία και την Φινλανδία – για να προσθέσει μάλιστα ότι τα μέλη του PKK διαθέτουν επίσης γερμανικό και γαλλικό οπλισμό.

Όπως και χθες, πήρε ηχηρή απάντηση από τους Έλληνες βουλευτές.Στη συνεδρίαση μίλησαν ο επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας Σπήλιος Λιβανός, ο Μανούσος Βολουδάκης και η Θεοδώρα Τζάκρη.

Οι Έλληνες βουλευτές ξεκαθάρισαν ότι δεν γίνονται pushbacks στο Αιγαίο – μάλιστα ο Μανούσος Βολουδάκης είπε ότι αυτές τις καταγγελίες τις έχει εξετάσει η Ε.Ε χωρίς να αποδειχτεί το παραμικρό – ενώ κατηγόρησαν την Άγκυρα ότι εργαλειοποιεί το μεταναστευτικό.

Σε σχέση με τα περί υπόθαλψης τρομοκρατών – και από τη στιγμή που ο Σοϊλού ενέπλεξε μία σειρά χωρών, πέραν της Ελλάδας – οι βουλευτές επισήμαναν στον υπουργό του Ερντογάν ότι παρουσιάζει μία θεωρία συνωμοσίας της Δύσης εναντίον της Τουρκίας, η οποία δεν ισχύει.

«Εμείς θέλουμε την Τουρκία ως εταίρο, με βάση το διεθνές Δίκαιο και αναρωτιόμαστε τι δουλειά έχετε με εμάς στο ΝΑΤΟ, αν είμαστε μία ομάδα κρατών που υποθάλπουν την τρομοκρατία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βολουδάκης.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Recent Comments