Με απειλές, περισσή υποκρισία, κουτοπονηριά και απύθμενο θράσος, αλλά καμία απάντηση για την… ταμπακιέρα επιχείρησε χθες ο Αλέξης Τσίπρας να κρύψει την αλήθεια της βίλας του Σουνίου.

Σε ανάρτησή του στο Facebook ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να κάνει την ελληνική κοινή γνώμη να πιστέψει ότι, όταν ένα δυάρι στο Παγκράτι ή την Κυψέλη ενοικιάζεται 250-300 ευρώ το μήνα, εκείνος νοικιάζει βίλα 142 τ.μ. στο Σούνιο, μέσα στις πέντε ακριβότερες περιοχές όλης της χώρας, για 500 ευρώ το μήνα!

Και όχι μόνο αυτό, αλλά και ότι ο ιδιοκτήτης του σπιτιού ξοδεύει 20.000 ευρώ + ΦΠΑ σε ανακαίνιση, για να μείνει μέσα ο πρώην πρωθυπουργός. Δηλαδή στα τρία χρόνια του συμβολαίου, γιατί μετά τα τρία χρόνια το ενοίκιο ανεβαίνει στα 900 ευρώ λόγω θετικής πρόβλεψης της οικονομίας, ο ιδιοκτήτης του σπιτιού μπαίνει μέσα τουλάχιστον 2.000 ευρώ.

Προσέξτε, ο κ. Τσίπρας λέει ακόμα ότι την προηγούμενη βίλα στο Σούνιο, 185 τ.μ., τη νοίκιαζε για 1.200 ευρώ το μήνα. Τα συμπεράσματα ελεύθερα…

Αυτά λοιπόν λέει ο κ. Τσίπρας για τη σκοτεινή υπόθεση της διαμονής του στο Σούνιο, επιδεινώνοντας την ήδη δύσκολη θέση του. Οχι επειδή ως πρώην πρωθυπουργός νοικιάζει ένα εξοχικό σπίτι σε μία καλή και ακριβή περιοχή, αλλά επειδή προσπαθεί να παραπλανήσει τον κόσμο. Γι’ αυτό γράφει ότι το σπίτι είναι στην «περιοχή της Λαυρεωτικής» και όχι στο Σούνιο, που είναι γνωστό για διαμονή των ελίτ του τόπου. Σαν να διαμένει κάποιος στο Κολωνάκι, αλλά επειδή δεν ταιριάζει με το προφίλ που θέλει να περάσει στον κόσμο, να λέει ότι μένει στον δήμο Αθηναίων, μήπως και κάποιοι σκεφτούν ότι μένει στον Κολωνό…

Στην ανάρτησή του ο κ. Τσίπρας λέει διάφορα για «λάσπη», «δημοσιογραφικά πιστόλια» κ.λπ. Μάλλον απαντά έτσι στον Σταύρο Κοντονή που έχει μιλήσει για τις δημοσιογραφικές πένες γύρω από τον κ. Τσίπρα που αναλαμβάνουν τη δολοφονία χαρακτήρων του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μέσα και έξω από τον ΣΥΡΙΖΑ. Παράλληλα, καλεί τον πρωθυπουργό να δώσει και αυτός στη δημοσιότητα τα μισθωτήρια που τον αφορούν, λες και δεν υπάρχουν όλα αυτά τα στοιχεία στο πόθεν έσχες των πολιτικών αρχηγών.

Και λέει και άλλα πομπώδη ο κ. Τσίπρας. Οτι «για τα όσα λοιπόν είπαν και έγραψαν αυτές τις μέρες, περί σχέσης μου με τη διαπλοκή, περί αγοράς βίλας εκατομμυρίων και περί δήθεν ανακατασκευής της εξοχικής μου κατοικίας από εισηγμένη στο χρηματιστήριο κατασκευαστική εταιρία έναντι ενός εκατομμυρίου για λογαριασμό μου, θα κληθούν σύμφωνα με το νόμο να ανασκευάσουν και να αποκαταστήσουν την αλήθεια όσοι την κακοποίησαν». Και πως «αν δεν το πράξουν ως οφείλουν, θα ασκήσω τα δικαιώματα που ο νόμος ορίζει. Και θα διεκδικήσω το ποσό που δήθεν κόστισε η ανακατασκευή» δηλαδή 1.000.000 ευρώ. Και επειδή είναι και καλός άνθρωπος, θα το διαθέσει στον ΕΔΟΕΑΠ τον ασφαλιστικό φορέα των δημοσιογράφων «που αυτές τις μέρες δίνουν έναν δίκαιο αγώνα ενάντια στις απολύσεις που θα φέρει ο νόμος του κ. Πέτσα».

Λιτή και αυτονόητη, η ανακοίνωση – απάντηση της Ν.Δ.:

«Ο κ. Τσίπρας ύστερα από 3 μέρες σιωπής εδέησε να μιλήσει για τη βίλα στο Σούνιο. Μας λέει λοιπόν ότι νοικιάζει ένα σπίτι 142 τετραγωνικών, σε μια από τις πιο ακριβές περιοχές της Αττικής, σε οικόπεδο ενός στρέμματος, μπροστά στη θάλασσα με 500 ευρώ τον μήνα! Κι όχι μόνο αυτό, αλλά ο ιδιοκτήτης ξόδεψε 20.000 ευρώ πλέον ΦΠΑ για ανακαίνιση προκειμένου να “μπαίνει μέσα” ουσιαστικά με αυτό το χαμηλό ενοίκιο των πεντακοσίων ευρώ. Δηλαδή ξόδεψε 20.000 + ΦΠΑ τώρα για να εισπράξει 18.000 σε τρία χρόνια και να πληρώσει και τον ΕΝΦΙΑ. Οταν μάλιστα είχε βάλει πωλητήριο στη βίλα έναντι 1.200.000 ευρώ! Αν τη διαπραγμάτευση για τη βίλα την είχε κάνει στις Βρυξέλλες θα είχαμε γλιτώσει και το τρίτο μνημόνιο. Ποιον νομίζετε ότι κοροϊδεύετε κ. Τσίπρα; Αυτά τα παραμύθια δεν τα πιστεύουν ούτε οι πιο φανατικοί οπαδοί του ΣΥΡΙΖΑ».