Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου, 2022
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΔημοσκόπηση Open: Σταθερό προβάδισμα υπέρ της ΝΔ - «Αγκάθι» για Μητσοτάκη η...

Δημοσκόπηση Open: Σταθερό προβάδισμα υπέρ της ΝΔ – «Αγκάθι» για Μητσοτάκη η ακρίβεια

Μεγαλώνει η ανησυχία για την ακρίβεια – Το 60% προβλέπει ότι η οικονομική κατάσταση θα χειροτερέψει τους επόμενους μήνες –  Το 49% δηλώνει ότι τα μέτρα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας δεν αφορούν το οικογενειακό του εισόδημα

Στις 8,1 μονάδες κατέγραψε η ALCO την διαφορά Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ σε πανελλαδική μέτρηση για το Open, που πραγματοποιήθηκε από 26 ως 30 Απριλίου. Στις 9 μονάδες μειώθηκε η διαφορά μεταξύ Μητσοτάκη – Τσίπρα , με τον «Κανένα» στην δεύτερη θέση. Σταθερό παραμένει το Κίνημα Αλλαγής στην τρίτη θέση , με αμετάβλητο ποσοστό σε σχέση με την μέτρηση της ίδιας εταιρείας για τον Μάρτιο, στο 13%.

Η ακρίβεια είναι μακράν το πρώτο θέμα ανησυχίας με 60%, ενώ ο πόλεμος στην Ουκρανία ανησυχεί περισσότερο τον έναν στους τέσσερις ψηφοφόρους και η πανδημία τον έναν στους 20. Ωστόσο, η θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν βελτιώνεται ιδιαίτερα , μιας και το 35%   απαντά ότι μία κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα χειριζόταν χειρότερα την κρίση και το 34% ότι θα έκανε τα ίδια

Είναι ενδιαφέρον ότι στις ερωτήσεις σχετικά με το ποιο από τα δύο μεγάλα κόμματα μπορεί να διασφαλίσει περισσότερο 1) την σταθερότητα, 2) την ανάπτυξη και 3) την στήριξη της κοινωνίας, στην πρώτη θέση καταγράφεται το «Κανένα κόμμα».

Παρά την γενικευμένη δυσαρέσκεια – είναι χαρακτηριστικό ότι το 60% προβλέπει χειροτέρευση της κοινομικής κατάστασης και το 49% απαντά ότι τα κυβερνητικά μέτρα για την ακρίβεια δεν αφορούν καθόλου το οικογενειακό του εισόδημα – η Νέα Δημοκρατία προηγείται σε όλο το φάσμα των ερωτήσεων για την καταλληλότητα απάντησης στην κρίση: Η διαφορά είναι 28%-15% για την διασφάλιση της σταθερότητας και της ανάπτυξης, ενώ μειώνεται στις 3 μονάδες (24%-21% σε ό,τι αφορά την στήριξη της κοινωνίας.

Alco_01
Alco_02
Alco_03
Alco_04
Alco_05
Alco_06
Alco_07
Alco_07a
Alco_00_tautotita
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Recent Comments

Αρέσει σε %d bloggers: