Κυριακή, 26 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΠεριφερειακή Ενότητα Νήσων : Επίσκεψη της Αντιπεριφερειάρχη Νήσων Αττικής στο νησί της...

Περιφερειακή Ενότητα Νήσων : Επίσκεψη της Αντιπεριφερειάρχη Νήσων Αττικής στο νησί της Αίγινας

        3-05-2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Επίσκεψη της Αντιπεριφερειάρχη Νήσων Αττικής στο νησί της Αίγινας

 

Στην Αίγινα βρέθηκε στις 28 Απριλίου η Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Νήσων Βάσω Θεοδωρακοπούλου-Μπόγρη όπου επισκέφτηκε και ενημερώθηκε για την πορεία των έργων της Περιφέρειας Αττικής που εκτελούνται στο νησί.

Αρχικά, η Αντιπεριφερειάρχης παρακολούθησε τη διαδικασία πόντισης τσιμεντοστρωμάτων για την προστασία του αγωγού ύδρευσης και ενημερώθηκε για τις λεπτομέρειες της διαδικασίας από τον υπεύθυνο μηχανικό του αναδόχου.

Στη συνέχεια, συνοδευόμενη από τον Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Αίγινας, κ. Στέλιο Θεριανό και από μηχανικούς της Περιφέρειας Αττικής, βρέθηκε στα λιμάνια της Πέρδικας και της Αγίας Μαρίνας όπου αφού συνομίλησε με στελέχη της αναδόχου εταιρίας, δήλωσε:

«Η Περιφέρεια Αττικής βρίσκεται δίπλα στην Αίγινα και αυτό το αποδεικνύει με έργα. Πιστεύει  στην τουριστική της ανάπτυξη και  γι’ αυτό έθεσε σε πρώτη προτεραιότητα την  ολοκλήρωση των  δύο μεγάλων λιμανιών. Το έργο στο λιμάνι της Πέρδικας είναι, σχεδόν, ολοκληρωμένο (96%). Απομένουν κάποιες εργασίες   τελειοποίησής ΗΜ εξοπλισμού και η ολοκλήρωση του αντλιοστασίου πυρόσβεσης.  Το έργο  στο  λιμάνι  της Αγίας  Μαρίνας έχει ολοκληρωθεί σε ποσοστό περίπου στο 70%. Σύντομα με το Δήμο και το Λιμενικό Ταμείο θα προχωρήσουμε και σε άλλα λιμενικά έργα, όπως η αντικατάσταση των πλωτών προβλητών στο κεντρικό λιμάνι της Αίγινας. Φυσικά αποτέλεσμα των ανωτέρω, εκτός από την εντατική και προσεκτική δουλειά, είναι και η αγαστή συνεργασία με τη Δημοτική Αρχή».

Τέλος, η Αντιπεριφερειάρχης στον παιδικό σταθμό της Χλόης ενημερώθηκε για την εξέλιξη των εργασιών και για το χρονοδιάγραμμα παράδοσης του κτηρίου, το οποίο εκτιμάται να ολοκληρωθεί εντός δύο μηνών.

Η Περιφέρεια Αττικής με συγκεκριμένα χρηματοδοτικά προγράμματα, όπως είναι η ΟΧΕ Νήσων, αλλά και με έργα θα συνεχίσει να στηρίζει την ανάπτυξη της Αίγινας, όπως και όλων των νησιών του Αργοσαρωνικού.

 

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Recent Comments