Παρασκευή, 21 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΚυριάκος Μητσοτάκης: Δημοκρατική ομαλότητα και Ρουβίκωνες δεν πάνε μαζί, διαλέξτε

Κυριάκος Μητσοτάκης: Δημοκρατική ομαλότητα και Ρουβίκωνες δεν πάνε μαζί, διαλέξτε

Δημοκρατική ομαλότητα και Ρουβίκωνες δεν πάνε μαζί δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης καλώντας τον Αλέξη Τσίπρα να διαλέξει πλευρά και να σταματήσει να επιδεικνύει ανοχή σε αυτές τις ομάδες που επιτίθενται σε όλους, από το Συμβούλιο της Επικρατείας, μέχρι τις πρεσβείες και διάφορους οργανισμούς.

Απαντώντας ουσιαστικά στα όσα ανέφερε ο Α. Τσίπρας στην δευτερολογία του, όπου επιχείρησε να καταδικάσει τις σε βάρος του απειλές από τον Ρουβίκωνα, κατόπιν της κατακραυγής και χωρίς να αποφύγει τα γνωστά αλλά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε ότι «λάθος στόχο διάλεξαν διότι ούτε σε εμένα ούτε στη Ν.Δ. περνούν οι απειλές».

Επίσης, ξεκαθάρισε ότι το ζήτημα δεν είναι οι απειλές που δέχθηκε αλλά η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με τη δράση των διαφόρων ομάδων τύπου Ρουβίκωνα για τις οποίες δεν λαμβάνονται μέτρα δεν γίνονται συλλήψεις αλλά και όταν γίνονται επιστρέφονται με τα περιπολικά όπως συνέβη και στην περίπτωση της εισβολής τους στη Βουλή.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. αναφέρθηκε στον Γ. Καλαϊτζίδη, μέλος του Ρουβίκωνα, τον άνθρωπο που έκανε τη σχετική ανάρτηση, σημειώνοντας ότι δεν έχει υπάρξει καμία παρέμβαση παρά τις κατά καιρούς απειλές κατά διαφόρων, όπως για παράδειγμα κατά του Δημάρχου Τήνου ή ακόμη και κατά των Δικαστών του ΣτΕ.

Σημείωσε δε πως είναι αδύνατον να περνούν απαρατήρητες αναφορές, όπως αυτή που έγινε μετά την επίθεση στο ΣτΕ με την ανάρτηση από το ίδιο μέλος του Ρουβίκωνα, το οποίο σημείωσε ότι «ισοπεδώσαμε το κτίριο του ΣτΕ» και «δώσαμε μήνυμα στα λαμόγια δικαστές».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατέρριψε όλα τα επιχειρήματα που ανέπτυξε ο Αλέξης Τσίπρας στην προσπάθειά του να συνδέσει τη Ν.Δ. με την ακροδεξιά και κυρίως με τον ξυλοδαρμό του Γιάννη Μπουτάρη, ανέγνωσε την σαφή και ξεκάθαρη ανακοίνωση που εκδόθηκε για το γεγονός και έδειξε τον κυβερνητικό εταίρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Μάλιστα, στο σημείο αυτό ανέφερε ότι είναι τραγελαφικό να θέτει θέμα ακροδεξιών στοιχείων ο Αλέξης Τσίπρας όταν συνεργάζεται με τους ΑΝΕΛ.

«Για κοιτάξτε λίγο προς τον συγκυβερνήτη σας. Θέλετε να μου πείτε ότι οι ΑΝΕΛ είναι κόμμα του φιλελεύθερου κέντρου;» είπε και αναρωτήθηκε αν υπάρχει ζήτημα στη συγκυβέρνηση, αφού ο κ. Καμμένος έχει να εμφανιστεί δύο μήνες στη Βουλή.

Σε ότι αφορά το Μακεδονικό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισήμανε ότι ο Α. Τσίπρας δεν απέρριψε το όνομα «Μακεδονία του Ίλιντεν». «Εικάζω ότι είναι ακόμα στο τραπέζι. Απαντήστε σήμερα ρητά και ξεκάθαρα εάν αυτό το όνομα εξακολουθεί να είναι στο τραπέζι των συζητήσεων», τόνισε.

Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος της ΝΔ ξεκαθάρισε ότι ουδέποτε το κόμμα του έχει ζητήσει πιστοληπτική γραμμή στήριξης, στην συγκεκριμένη συγκυρία. «Αισθάνεστε άνετα με τα σημερινά επιτόκια», ρώτησε ο Κυρ. Μητσοτάκης και προσέθεσε ότι το διαφορετικό σε σχέση με άλλες χώρες που βγήκαν από τα μνημόνια είναι πως δεν είχαν κυβέρνηση… ΣΥΡΙΖΑ.

Επανέλαβε ότι η σημερινή κυβέρνηση θα λογοδοτήσει για το καταστροφικό πρώτο εξάμηνο του 2015, λέγοντας πως «το γεγονός ότι οι τράπεζες δεν ανήκουν στο δημόσιο οφείλεται στα απόνερα αυτή της πολιτικής».

Πρότεινε, μάλιστα, στον Αλέξη Τσίπρα να καταργήσει τις μειώσεις συντάξεων και αφορολόγητου ώστε να «γίνετε πιστευτός ότι έχουμε καθαρή έξοδος». «Τα τρία παραμύθια που επαναλάβατε σήμερα: 1. Βγαίνουμε από τα μνημόνια 2. Η οικονομία υπεραποδίδει 3. Η πολιτική σας έχει κοινωνικό πρόσημο», συμπλήρωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Τέλος, ο κ. Μητσοτάκης μίλησε για μια νέα και γενναία συμφωνία αλήθειας με τους επενδυτές. Σε αυτή περιλαμβάνεται μεταξύ άλλων χαμηλότερη φορολογία αλλά και καλύτερη ρευστότητα.

Α. Τσίπρας: Ή έξοδος στις αγορές ή πιστοληπτική γραμμή

Απαντώντας ο πρωθυπουργός στάθηκε ιδιαίτερα στη φράση Μητσοτάκη για την πιστοληπτική γραμμή. Σημείωσε ότι δεν υπάρχει άλλη εκδοχή. «Στην αρχή λέγατε ότι είναι ναρκοπέδιο η έξοδος στις αγορές και τώρα λέτε ότι ποτέ δεν είπατε για πιστοληπτική γραμμή», ισχυρίστηκε ο Αλ. Τσίπρας.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Recent Comments