Παρασκευή, 19 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΔΙΑΦΟΡΑΠαρέμβαση του Ευρωπαϊκού Συλλόγου Δικηγόρων για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς

Παρέμβαση του Ευρωπαϊκού Συλλόγου Δικηγόρων για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συλλόγου Δικηγόρων (CCBE), Antonín Mokrý, ζητά από τους Τούρκους συνηγόρους των Ελλήνων στρατιωτικών που συνεχίζουν να κρατούνται εδώ και τρεις μήνες, περίπου, στις φυλακές της Αδριανούπολης να τον πληροφορήσουν «σχετικά με την τρέχουσα νομική τους κατάσταση, και ιδίως εάν έχουν απαγγελθεί κατηγορίες και, εάν ναι, με ποιες κατηγορίες».

Ειδικότερα, σε επιστολή προς τους δύο Τούρκους συνηγόρους που απέστειλε ο Α. Mokrý, επισημαίνει ότι «τα θεμελιώδη δικαιώματά τους πρέπει πράγματι να διασφαλίζονται καθ’ όλη τη διαδικασία, σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα. Ειδικότερα, πρέπει να διασφαλιστεί το δικαίωμά τους για δίκαιη δίκη, όπως προβλέπεται στο άρθρο 6 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων».

Σημειώνει ακόμα ότι η υπεράσπιση του κράτους δικαίου, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των δημοκρατικών αξιών αποτελεί μέρος των κύριων αποστολών του CCBE και ότι ο ίδιος ενήργησε έπειτα από το έντονο ενδιαφέρον και τις παρεμβάσεις της Ελληνικής αντιπροσωπείας της Ολομέλειας των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Recent Comments